4 Kasım 2013 Pazartesi

Tahrik Etmeyen Barbie Üzerine ...



Sosyal medyada görünce dayanamadım yorum yazamadan edemedim. Ama hızımı da alamadım koştum geldim post atmaya. Şaka mı bu arkadaş ?? Biri Allah rızası için ''asparagastır ,aslı astarı yoktur ''desin.

Nasıl bir mantıktır ,nasıl bir din algısıdır, nasıl bir algoritmadır, nasıl bir sapıklıktır ! Barbie tanımı kendilerince '' dini bütün vatandaşlarımızın avret yerleri ortada olan ve alenen ınsanları azdıran '' oyuncaktan bahsediyoruz. Bir oyuncak sizi nasıl azdırabilir? Yakında helal şişme bebek piyasaya sunulacak resmen.

''  Helal plastik, dini bütün şişme bebek.. Şok şok şok fiyata.. Helalzifaf.com..Zeytinyağı hediye..Ürünlerimizde domuz yağı yoktur..Sanal imam nikahı hizmetimiz mevcuttur. Besmelesiz tıklamayalım mümin kardeşlerimiz.. ''

Gülüyoruz ama konu alabildiğine vahim ve çirkin. Kız çocuklarının oynadığı bu oyuncağa yapılan yakıştırma ve pedofiliye yakınlık çok bariz. Şöyle ki biz kız çocukları oynadığımız oyuncaklarla bütünleşiriz. Her kız çocuğu oyuncak evrimini ayıcık(0-4 yas),bez bebek veya normal bebek(4-9 yas), barbie (9-12 yas) şeklinde tamamlar.  (Evrim dedim eyvah Darwinci miyim acaba)

Mesela ben ayıcıkla oynama yaşlarındayken ben ne yersem ayıcıgın agzına da aynısından bır parca koyardım. Baktım gördüm ki ayıcık artık kokmaya başladı, annem ayıcık hastalanmış diye başka bebeklere yoneltti beni. Hani su altı bezlenen ,su ıcınce cis yapan,mama yedırınce altını kırleten bebeklerden.

Sonra azizim bizler annecilik oynarız mesela .Bebeği kucağımıza alır meme veririz.Yada bebeği karnımıza koyar bacaklarımızın arasından çıkarır doğururuz..Annelik şefkatimiz oyuncaklarla başlar bizim . Sonra ergenlik öncesi çağ gelir. Hepimiz makyaja,süslenmeye merak duyma çağlarındayız tabi. Ne ergeniz ne de çocuk. Ama ruhumuz çocuk nihayetinde bebekle oynuyoruz hala. Barbie bebeklere özeniriz. Giydiririz çıkarırız. Annelerimiz elbiseler diker onlara. Hem aynısından bize de dikerler. Barbie bebeğimizle takım giyiniriz.

Fakat kız çocuğu olma ritüellerini baltalayacak, annelere pedofil korkular salıp kendilerini haklı çıkaracak bir zihniyet aramızda dolaşmakta . Amaç din tüccarlığı. Korku,baskı ve meşrulaştırma ile düzeni değiştirmek, bölmek ,yıkmak,parçalamak. Kim bunlar peki? Din adı altında, benim güzel dinimi sömüren,yasaklarını adeta bir şeytanın dini kullanıp kutsallaştırması gibi insanlara sunan, pedofil, iğrenç, sapkın, sapık, çocuğa ait metaryalleri sapıklık boyutunda süsleyerek hedef göstererek çoğunluğu hedefe yönelten, bu metaryallere içten içe şehvet duyan, ve bu sebeple barbie bebeğiyle aynı kıyafeti giydiğinde muhtemelen tecavuze uğramasını meşru kılacak olanlar .. Dinden bi haber,şeytana oldukça yakın,sapmaya oldukça istekli.. Madımaktalar,maraştalar,menemendeler,çorumdalar,gezi' deler..

İnançlar yüzünden katliam yapıp sapkınlıkları yüzünden çocuğa el uzatmaktalar..

İktidarsız ,iktidarsızlığını bastırmak adına kadını ezen erkek profilinde başı çekmekteler..

Çocuğumun oynacağı oyuncağa şehvet duyacak kadar bastırılmış,aç ve helak olmaları gerekenler..

Ve aydın olmanın kusursuz çizgisini bize haklı gururla çizdirenler..




NOT: Talip Karamahmutoğlunun yönetmenliğini yaptığı, Selçuk Yöntem,Ali Sürmeli,Ahmet Yenilmez gibi değerli isimlerin rol aldığı '' Girdap '' adlı yapıtı seyretmeyen var ise şiddetle öneriyorum. Sağ ,sol kavramından uzak olayların iç yüzünü alabildiğine açıklıkla ,gerçek hayattan alınmış bir senaryo ile gözler önüne sermekte. Fragmanı hemen paylaşıyorum. İzleyemeyecekler için filmin özeti :

                     '' ALDATICILAR SIZI ALLAH ILE ALDATMASIN .. '' (Fatr Suresi ayet:5 )


     







19 yorum:

  1. hah haaaaa.
    :)


    bi de profil yazın müthiş yaaa.

    simgee'de görüp geldim.
    görüşürüüz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz azizim ! Ne cok z kullandık baksanıza yahu. Teşekkurler efemm psikoloji çalıştığım bir dönem herşey birbirine girmişken arkadaşımın ''ne bıcım ınsansın sen yahu'' serzenişine karşı söylediğim sözdür kendisi.paka davaii efem.

      Sil
  2. diğer blog ortak yazdığın bir blog mu.

    aytenli olan.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O benim yazarlık grubumun bloğu. Sevgili eğitimci yazar ve şair Hidayet Karakuş ile çalışmalar yapıyoruz arkadaşlarımla.Bu haftaki konu ''aytencık ''ti . Kimdir bu Ayten hemen açıklayalım.Metin Eloğlu'nun Gözdağı adlı şiirinin Aytenciği

      Sil
    2. sevindim. izmirli yazarlardan. anladım e o zaman yazıyosun yani heyoooo bunu duymak güzel.
      :)

      Sil
    3. Dur ben o bloğu kapatayım ifşa olucaz sımdı :)))

      Sil
  3. yok yaw.
    ifşa nasıl olcaksınız ki.
    yok sadece sen hangi yazıları yazdın onu sorcaktım.
    raad ol yaa öle bi çabam yok kii.
    yazıyor musun ki onunla ilgilendim.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haha yazıların bıtısınde eşşeciğim kadar isimler soyisimler yazıyor :D

      Sil
    2. isim soy isimleri gördüm tabii.
      ama meraklı değilim ki.

      Sil
    3. soyisim yoktu kı azızım :D Allaaah sen iyice istanbullu olmusun hadı bakalım uyku vaktı blogger bloga cocuklar uykuya

      Sil
    4. soy isim vardı hayır.

      isimler şöyleydi ya.

      ayşe k.

      ne bileyim selmin c. gibi.

      uyucaksın piki. iyi geceler o zaman.
      görüşürüüz.

      yazılarını okumak isterim kii.
      :)

      yok yaaa klasik bi izmirliyim yaw.

      :)

      Sil
    5. Herkes izmirli olsun,herkes tayfada rakı içsin ,cancanda kokorec yesın ,sevkide kumru da yesın bak gene basladı benım rakı roka larım :)) canını cektırdıysem affola

      Sil
    6. hah haaa. zaten yorumlaşırken bu gece alkollü diye düşünmüştüm.
      :)

      Sil
    7. değilim herzamankı neşeli halim :) İstanbul sana unutturmus buranın ınsanlarını ;)

      Sil
    8. hah haaaa. unutturmaz. sürekli izmire geliyorum ya iş için. iyi sevindim ki hep neşeli ol. boşver hüznüüü.
      :)

      Sil
  4. ama ben okuduğum için mi rahatsız oldun hay allah ama ifşa etmek gibi bi niyetim yoktu. yazıyorsun diye heyecan duydum yaaa hepsi bu.
    :)

    YanıtlaSil
  5. yok yahu saka yapıyorum tabıkı ben ayarlarını degısmeyi unutmusum :D

    YanıtlaSil
  6. öykücü olmana sevindim. belki arada okursun öykülerimi yaa.
    :)

    YanıtlaSil

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)