4 Haziran 2012 Pazartesi

Orada Birşeyler Oluyor Sanki Durumu





'Orda birşeyler oluyor sanki' kafasını mutlaka yaşamışsınızdır. Umursamazlığın tavan yaptığı bir durumdur. Dıştan bakılınca, insanlıktan çıkmanın ta kendisidir. Kendinize ters yazıp aynaya tuttuğunuzda düz okunan iki kelimelik 'insan değilsin' cümlesidir. Mesela savaşlar olur,yıkımlar,cinayetler,tecavüzler ..Artık okadar çok şey olmuştur ki hangisini konuşarak düzelteceğinize karar veremezsiniz. Konuşarak düzeleceğini sanmak zaten başlı başına saçmalıktır. Bu cümleyi kurduğunuzda farkındalığın farkında ,fevkaladenin fevkine nail olan zatı muhteremsinizdir.( Büyüksün abi eyvallah)
Zaten saçma şeyler yapmamak,başkalarından tepki almamak adına konuşarak dünyayı kurtarma hevesinden vazgeçersiniz.


Es kaza girdiğiniz ortamda konuşarak ülkeyi kurtaran fatihler varsa boş boş bakıp ,kusursuz pürüzsüzlükteki sigaranızı yakar denize,kuşa ,böceğe falan bakarsınız. Bazen daraltı gelir, konuşmanın en kilit noktasında ' aa kuşa bakın' diye öküzlük yapma girişiminde bulunursunuz. Aslında bu, ' yeter susun' demektir. İnsanlıktan çıktığınız andır işte bu ' hayvansın' bakışıyla kaşı karşıya kalınca üstüne bir de kahkaha patlatırsanız alın size 'insan değilsin necati ! '  bakışları.


Ne var gündemde ? tags: kürtaj, şeyhülislamın pardon diyanet işlerinin  'kürtaj cinayettir' fetvası, gündemle karışan meydanda koşturulan atlar, intihar eden işadamı, kadına şiddet, çokca pedofil tezavüzleri, boşanma sayısında artış,petrol almış gitmiş başını zaten 19 senelik petrolümüz kalmış. RTE, kafasında huni tüm bunlar aynı anda olup biterken göbek ata ata ' 3 çocuk hemşerim 3 çocuk,al sana bir göbek ver bana bir bebek,uludere yolları taştan, kürtaj cinayet çıkarmayın beni baştan'  diye oynuyor ortalarda.

Canlandırın gözünüzde bir hepsini bir arada. Levni yaşıyor olsa minyatürüne sığmazdı emin olun. Benim de aklıma sığmıyor maalesef. Çoğu sabah rejim değişti mi bugun korkusuyla uyanmaya başladım. Kusura bakmayın rüyalarıma giriyor bu masalı anlatmayın bana lütfen. İnsanlıktan çıkmak üzereyim. Çünkü okadar çok şey oluyor ki hepsi üstüste gelince duyarlılığın sorumluluğunun altında eziliyorsunuz. Aslında hassas davrandığınız için ezip geçiyor bazı şeyler sizi. Tabi sözkonusu bensem işler biraz ibreden sapabilir. Çünkü beynimin bir yarısı erkek gibi çalışıyor. Kadın dırdırı,dedikodusuna gelemiyor.

Kadın beyni erkek beyni demişken biz kadınlar gerçekten bazen çekilmez varlıklarız kabul..Her nekadar tum tatlılıgımız,tüm şirinliğimiz çekilmezliğimizde olsa da bazen gerçekten zıvanadan çıkabiliyoruz. Gelmek yada gelmemek fiilinden yola çıkalım.


Mesela..


1-Sabahın körü ve mesaj gelmesi/gelmemesi durumu


 Kalkıyoruz,gözümüzü açıyoruz yanda duran (yastık altında duran,yatak kenarında duran,bazen uyurken kaybettıgımız yerde duran) telefona bakıyoruz. Acaba sevgilim günaydın mesajı attı mı? Attıysa çiçeğim böceğim meleğim erosum erkeğim diye telefonu opuyoruz yok eğer atmadıysa dudakların merkez noktası burnun sol kanadını sollayıp geciyor. Yatak ve banyo arası ayağımıza takılanlara küfrediyoruz.

Eğer mesaj geldiyse kahvaltıda bir elimizde telefon bir elimizde kepekli ekmek ,yüzümüzde karşı konulmaz bir tebessumle annenin babanın muzip bakışlarına denk gelmek durumunda kalabiliyoruz. Eğer mesaj gelmediyse ' ben yemiycem,hem burası tost kokuyor saçlarım peynır kokacak ! ' gibisinden ağlamaklı bir tonlama mutfağın peynir kokan atmosferine 'boz!' yapıp çekiliyorsunuz. Ölüm kalım meselesidir dikkat!

2-Mesai saati/ Ders vakti ve düşünülmek ihtiyacının gelmesi/gelmemesi durumu


Hadi pessimist seneryoları geçtik. Lanet olasıca mesaj geldi tamam sizin gönlünüz olsun. Çiçek böcek eros zart zurt dedık. Bir elimizde telefon diğerınde kepeklı ekmek kahvaltı yaptık.Hatta ekmek yerıne telefonu ısırdık,telefon yerıne ekmeği tuşladık. Ona da eyvallah. İşimizin gücümüzün başına geçtik ama o da ne gittikçe azalan mesajla uyanmanın mutluluğu tek ibrede kalmış.Acilen doldurmamız lazım. Ama ortada mesaj fln yok.Üstelik saat 16:30 ! 

Anaaemm! Buna kalp dayanmaz ! Hemen parmaklar devreye .

mesaj gönder - to : aşkım böceğim -enter: napıyosun tatlım ;)

1 new message : iyiyim canım yoğunum,işyeri savaş alanı gibi sen napıyosun?

Derin bir ohh çekilir. Tamam Erosum ,spartacusum,böceğim orada duruyor kaçmamış..


3-Akşam vaktini geceye bağlayan zaman arası/ İşten eve gitti mi gitmedi mi sorunsalı

En tehlikeli zamandır kardeşim.Uludere değil;  işten çıkma vaktiyle  12 yi geçen saat diliminde iletişim kurulamaması cinayettir ! Adam işten çıkmıştır ama ses seda yoktur. Kesin bir barda eğleniyordur. Mesaj mesaj üstüne biner kramp yapar, telefon telefon ustune bıner radyasyon tavan yapar, telefon kapanır (aradığınız kişiye şuan ulaşılamıyor) İşte o sesi duyunca burnunun direği sızlama durumları,ağlama krizleri, telefon fırlatmalar ne varsa arka arkaya gerçekleşir. O kendini hırpalama moduyla uyunakalınır. Böyle kasvetli bir ortam  ; yer ,mekan,zaman bütünlüğü yok...Uzaaaktaan gaypten bir ses

 _ Receeeep ! Receeep! Gel Receep gell ! Sen seçildin Recep !

Hah aynen böyle bir durum. Ne varsa senin başıma gelir zaten ,Ey Allahın seçilmiş kulu ne günah işledin de bakayım sakallı dedene. Zamandan soyut zerreden öz zaman diliminde 'recep' diye duyduğunuz ses telefonda çalan 'got 2 love u ' dur. O bile 'recep' diye gelir kulağınıza (tahmin edin kendınızı hırpalamanın derecesını)

Anaaem! saç baş dağınık ,rimeller dudağınıza kadar akmış acı acı bir tat geliyor falan fişman telefon çalıyor. Kalbiniz güm güm ekranda yazan isim aynen şu ' Spartacusummm' .Gözler kısılır,kaşlar çatılır,dudaklar büzülür ve açılır

- alo! ne var !
- aşkım napıyosun yea, uyuyakalmısım ben telefonumun da şarjı bitmiş :/

OMG ! Adam uyuyakalmış lan ! Topla hemen topla topla

- ah aşkım sen miydin ? Uyku sersemiyim bizim sekreter sandım seni. Arayıp duruyor da gerizekalı.Yok dosyayı bulamamış yok bimlemne.Ben de uyuyakalmışım ya,cok mu aradın beni duymadım inan. 7 gibi bir yatmışım saat bu saat ehueheh

Evet işte böyle kendinizi hırpaladığınızla kaldınız üstüne üstlük zeytinyağı gibi üste çıktınız sanki o çirkeflikleri siz yapmadınız ,histeri krizlerini siz geçirmediniz. Kızlar arasında karşı karşıya kaldığımız durum budur. Biraz yarı erkek yarı kadın beynı varsa sizde teselliye giden taraf siz oluyorsunuz. Bazen bukadar abartılı olmasa da ucundan kıyısından 'nerde lan bu? nıye acılmıyor bu telefon' moduna girdiğimiz bir gerçek. Üzgünüm kızlar bu sefer feministlik karşıtı bir yazı oldu :) Bu durumların gerçekten çocukça olduğunu kabullenin lütfen ve yapmayın! Biraz dik durun panpalar ,muhtaç olduğunuz kudret 3G yle size verilmiş zaten şükredin . (acaba RTE 3 rakamına burdan mı takık yoksa bilinçaltı oyunları mı dersınız hm ?)

Şu harikalar(!) diyarında gerçeklere herşeyden çok ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Bir sonraki yazının konusu da ' erkek beyninin iletişim üzerindeki komplikasyonları ' olacak.  Datalar birikmişken yazıya dökmenin vaktidir. Şarkımızı dinlemeden geçmeyelim lütfen





2 yorum:

  1. ne güzel eşyler yazmışsın yahuu son zamanda okuduğum en uzun yazıydı :D

    o değilde blogda çalan şarkılara bayıldım! blogu kapatmicam çalıp dursun..

    YanıtlaSil
  2. Bazen lafı çok uzatabiliyorum :) Sağol teşekkür ederim ben de yazılarına bayılıyorum Mia'cım dönüp dönüp okunası ;)

    YanıtlaSil

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)