16 Temmuz 2013 Salı

Romantik Komedi gibi Yaşanan Hayatlar Üzerine..







Bu aralar romantik komedi filmlerinde boy gösteren sex and the city arkadaşları gibi hatun arkadaşlara sarmış bulunmaktayım. Sanki o tiplerden yıllarca kaçmamışçasına ''neden benim oyle bir arkadasım yokkk '' diye hayıflanıyorum. Hani şöyle bekar(etrafımdakı herkes evlı de ondan şey ettim) ,işinde gücünde,aşk acısı dürtmüş geçmiş, oje sürüp laflamalık ,makarna yapıp film izlemelik , hani dünya ahret bacımlık bişey olsun canımı yesin, kıyafet alışverişine giderken mümkünse yanımda olmasın ama bi telefonda yanımda olsun ,trip atmasın , ''aayyy gerçekten miieee '' diye yayarak konuşmasın, dert ortağı olsun,kıskanmasın ,sidik yarıştırmasın benle haddini bilsin, uzun lafın kısası kadın gibi kadın olsun işte

Ama şu da bir gerçek bu ciciliğin fazlası beni yorar. Ben fırlama mizaçlı bir hatunum,dışı cici içi öcü tiplerdenim, biraz maskülen düşünce yapısına sahip ben için kalpler,pembeler,parıltılar fazla gelebilir bana. O anlarda sigaramı yakayım agzımın kenarına sıkıştırayım,ceketimi kapıp kaçayım isterim. Nereye gidiyosun derse papaz oluruz alimallah . Amma velakin yok arkadas .. Hepimizin ağzında küfür, beyninde rakı roka tarzan geyik ,dışı cici içi öcü ee ? Sonuç ? Otur sıfır.

Dışı cici içi öcü de bakayım hızlıca ? Ahahah diyemedin dimi ,desende anlaşılmadı. Hah işte öyle bir kız tipi var bu evrende rıza abim. '' O ne be '' diyenlere açıklayalım hemen. Hani böyle gerçekten güzel,kokoş,cici ,sevimli tapılası,sevilesi ama çok da çirkef, arada bi küfür eden (edepsizlik diz boyu zaten) velev ki bu hatunun erkeği değilsen ,yanılıp yenilip de karşıdan gülümseyerek ''bu çantanızdan düştü hanımefendı ''diyerek uzatsan '' senin ananın donu dustu serefsız  ! '' diye çemkiren femen-ist  hatun kişilerdir efendim bunlar.

Bu zat-ı la edepler (edep yoksunları ?!? ) yorar azizim. Koşacak güç, dizginleyecek ip , kolundan kavrayacak cesaret isterler karşılarında . Kimine göre deli Nimet , kimine göre velinimettir. '' Pohpoh periliğinin rahatlığını bilseler yine bu kafayla giderler miydi '' diye sorduran tiplerdir.

Hayatları hiçbir zaman romantik komediye dönmez, hayatın butun tokatlarını enselerıne yerler ,yine de kalkıp inatla kafa tutarlar hayata. İzleyenler bilir ; Fatih Akın 'ın Duvara Karşı filminde kekillinin inatla dayak yediği sahne gibi mesela..

Neden böyle olur,neden hayatları romantik komediye dönmez ,neden hayatın en ağır sınavları onları bulur ? Naif,  kırılgan değillerdir bir kere. İnadına beton,inadına çelik ,inadına sakin olmayı bilemeyen hatunların coşkusu ,kuduruklukları fazla gelir evrene. Ve haliyle yayılan femen enerji bumerang gibi, hemde üstüne üstlük döne döne başına düşer. Fazla akıl,fazla enerji ve fazla cesaret birleşince kadınlarda fazla şekerin yağa dönüşmesi gibi istenmeyen etkiler yaratabilir. Aman dikkat...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)