31 Ağustos 2012 Cuma

Hatalar Üzerine..








Fırtınaların en güzel yanı herşey darmadağın olsa da bitişinde bıraktığı sessizliktir. Yoran,yıkan,korkutan soyut korkunun sis perdesi kalkar ve herşeyi normalinden daha berrak,daha net görür insan. Yaşanan travma yada yıkım nekadar sert olursa olsun geç kalmış ama etkili bir panzehirdir aslında bu. Ya da panzehiri almakta geç kalındığı için acı veren bir tür yüzleşme,hesaplaşma da diyebiliriz. 

Hataların panzehiri saçmalığına son verirsek ortaya çıkan tablo hatalardan ders almak oluyor azizim.  Hata yap, günah çıkar ,kendini affet, ders çıkar,kendini bi daha affet,yola devam et ,yolda giderken tekrar kendını affet gibi bir kısır döngüdür bu tecrübe denilen şey. Hata ve yola devam kısmında nefret edilesi bir kendini affetme durumu var farkındaysanız. Vicdan denen köpek yada süper ego bir yerlerden sızlıyor çünkü .

 Sızladıkça bir büyüğe danışma durumu,paylaşma güdüsü,bildiğimiz ,ezberlediğimiz ' yolun neresinden dönersen kardır' sözünün kafamıza kakılması iç hesaplaşmayı daha imkansız kılar.Ya da bilmiyorum benim için öyle.Çünkü kuralları sevmiyorum, klişeleşmiş lafları nasihatleri de sevmiyorum.Cin çarpmış gibi ürperirim,dil çıkarırım,burnumun odak noktası sola kayar,dudaklarımı kulağıma kadar çekerim. 

Sen yaptığın korkunç hatayı sindirmeye çalışırken ( tabiri mübah :kendini affetmek) karşındaki  'hata yaptın ,geri dön' gibi saçmalar çünkü. Hatanın neresinden dönülebilir allahaskına ? Ya da dönülecek bir yol olsa adı hata olur mu? Velhasıl kelam boş sözler bunlar. Bir burun kıvırmayla hükmünü kaybedecek sözler çöplüğü azizim.

Ama Allahı var, kafana yapmayı koyduğun hatalar normal hatalara nazaran daha anlamlıdır.Şapka çıkarılası,önünde eğilesi kutsal hatalardır. Bir kere kafaya koymuşssundur,kararlısındır,sonuçlarına hazırsındır. Hatanın neresinden dönsen kardır şekerim deyince ağızlarının ortasına çakacak gibi olmazsın,cin çarpmış gibi titremezsin. 

Ve birdaha da tekrarlamazsın .Çünkü bildiğin tek şey vardır o da bile bile hata yaptığındır..Senin için o hatayı yapmanın sebebi ve anlamı vardır gibi gibi... Şahsen yapmakla yapmamak arasında muallakta kalıp yaptığı bi hatadan vazgeçmez insan. Adı üstünde ' muallak' ta kalmıştır aklın. İpi çekilmemiş ,hükmü verilmemiş celselerdir . Beynin temyizi,bürokrasinin yavşaklığı pardon yavaşlığı,yargıtayın azizliğidir. Sürer de sürer..











1 yorum:

  1. çok farklı bir boyuta geçtim, çok eskilere gittim ben bu yazıyla.. sanırım fonda çalan şarkının da etkisi var.. :(

    YanıtlaSil

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)