17 Eylül 2012 Pazartesi

Vazgeçilenler Üzerine...







Ümidini kesmek lafından nefret edilir  hep. Pozitif bir insanız sonuçta,koç burcuyuz,aslan burcuyuz ,akrebiz, güçlüyüz,mücadeleyi seviyoruz ,savaşçıyız ya hani ; 'kabul edilmezlerimiz' vardır hep bu sebeple.. Savaşırız,kazanırız,kendimizden ödün vermeyiz vs vs.. Nekadar da güçlüyüz değil mi ? İşte öyle olmuyor canım benim.Tökezlemek diye bir laf var sonuçta.

Ben bir kısrak gibi
gelmişim dünyaya
şahlanıp gitmek içimde var

diye şarkı söylerken (daha doğrusu dört nala koşarken) çaaaat! diye kapaklanıverirsin olduğun yere ,yapmadığın ne kadar anlatım bozukluğu,devrik cümle varsa kurarsın. Hayat yorgunluğudur bu,bir nevi zorlu bir yamaca tırmanırken zirveye az kala kendini boşluğa bırakmaktır. O çok aciz ,basit görüp kullanmaktan kaçtığım 'ümidini kesme' nin tam karşılığıdır.

İşte hayat bu ya, siz ona olan inadınızı kırdığınızde yada bir zamanlar çok istediğiniz şeyden artık vazgeçtiğinizde o deli gibi istediğiniz şey bir bakarsınız ki karşınızda durur. Uğruna çok bedel ödediğiniz ,canınızı bu uğurda bile bile yaktığınız o deli gibi istenen şey karşınızdadır.İlk hissettiğiniz şey korkudur.. Sevinemezsiniz çünkü korkarsınız görünmez bir elin onu çekip almasından, yada herşey gibi onun da yalan olmasından. Ama peri masalı bu ya ,yalan olmaz. Yalan olmadıkça korkar,korktukça da yalan olmasın diye dua edersiniz. O güçlü kadınlar (aslan,koç,akrep öncülüğünde tabıkı) gider korkan kadınlar gelir yerine. Korktuğunuz da mutlaka başınıza gelir demişler.

Bir yerden sarsılır kale nıhayetınde. Vazgeçtiğinizde karşınızda tüm ihtişamlı rengiyle görünen vazgeçilmiş tum renklerını yavas yavas kaybeder.Solar,yiter,gider bir anlığına da olsa. O zaman susarsınız .Çünkü ağzınızı açmayan bıçak , içinizi kıymaktadır ince ince. Sonra içinizdeki çocuk karşınıza geçer bakar size ağlamakla ağlamamak arasındaki o ince çizgideki şeffaflıkla. Ona baktıkça düğümlenirsiniz her seferinde. Tam bir acizlik durumu.. (bana göre oyle)

Eğer aslan,koç veya akrepseniz (yada bu ucunun gucunu tasıyorsanız) bir anda silkelenirsiniz. Savaşmaya karar verip sarılırsınız sımsıkı vazgeçilene. Güçlü durmak zorundasınızdır çünkü hayat kimseye eşit değil der o kutsal ses ve tekrarlar.,

All of me
is all for you
you are all I see
all of me
 is all for you
 you are all I need..



           





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)