7 Nisan 2013 Pazar

30' a 3 kala Üzerine..

 Fenayım buaralar. Dokunsanız ağlarım. Hoş ,teması sevmem ya bi adım geride durmanızda fayda var. Neyse azizim huysuzum tatsızım bu günlerde . Ders çalışarak para kazanılsaydı eğer sanırım trilyonlardan dizme bir çiftlik kurardım .Zaten Pavlov kopek, thorndıke kedıyle bozmus kafayı bende Ali babanın çiftliğinden aşağı kalmazdım. Eysenck Allah razı olsun , nevrotık oldugumu soyledı az once kitapta. E Cottell ın buyuk beşlisinde yer aldıgımı gorunce sevındım , sesimi çıkarmadım. Derken farkettm kı freud ego konusunda haklıymıs :)

Neyse azizim ben çok bunaldım bu ders iş güç muhabbetlerinden.Sabah 08:00 de kalkıp ders çalışmak öğlen kursa girip akşam 21:30 da dönmek,yani bu beyin sarsıntısı,pavlovun kopeğinin havlaması,thorndike kedisinin ayağımın altında mırnaşması (?!?) , Eysenck in nevrotik psikotik damgalamaları ağır geliyor. 

30 a üç kala bazen bazı şeyler komik gelebiliyor bakıyosun elindekine ''bu ne şimdi? '' diyosun bi yoğunlaşamama hali geliyor vahdet-i vucuda, titreme haline benzer hani şu youtube da vahiy gelen adam hali ( <--tıkla ) beyin zaten karıncalanmış hatta mutasyon geçirip kanatlanmış o karıncalar uçuyor böyle sürüyle; sen haala freud,adams,maslow köpek,kedi,ip ,nevroz, salya sümük,IQ,EQ takılıyorsun. 

Hadi geliyor vahiy hali gidiyor normale dönüyorsun. Bu sefer muhasebe başlıyor. Mizan,bilanço,yevmiye mahsup,kasa,tediye (hadi çifte telliye , ayşe fatma hayriye gibi olduysa kusura bakmayınız artık ) Ama aynen bunları hatmediyoruz. Hatun 10.000 tl lik mal almış (hatun kısmı yanı bızler alsak alsak kozmetık  alırız zaten o paraya ) yarısını veresiye vermiş yarısını çekle ödemiş falan fişman. Kulli yalan tabi 10.000 tl lik kozmetik almaya gıtsem abi yarısını veresıye yaz desem adam tekbirle kovar be!  

Bir de klasik ABVA var şu muhasebat işlerinde. Alan borçlu ,veren alacaklı demek. Baş harflerini birleştirmişler sanki anlamlı bişey çıkıyor ya laff işte. Neyse alan borçlu çıkıyor veren alacaklı. Hayır bide okulunu okuduk bunun ben nasıl o derslerden geçtim hiçbir fikriyatım na mumkun kulli la  ( mumkun olmamakla birlikte ,toptan soyleyım hiçbir fikrim yok)  Alan memnun satan memnun kardeşim borçmuş alacakmış duygusala bağlamanın ne alemi var şimdi. 

İşte böyle deli deli işler peşindeyim. Oysa ki tüm istediğim böyle pembe panjurlu,sıcacık,birazcık dağınık bır evde sabaha kadar playstatıon, pizza ve yağlı parmaklarla pizza kutusunu geriye fırlatmaktı..






2 yorum:

  1. umarım bu dokunsanız ağlarım halin gitmiştirr :)

    YanıtlaSil
  2. gitmez mi :)) sınav sunum mulakat bıttı kuş gibiyim sarkısı da bu http://www.youtube.com/watch?v=bUaIswblpSA :p

    YanıtlaSil

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)