2 Şubat 2011 Çarşamba

Defne Joy Foster ..

                                                   

Defne Joy Foster ı kaybettik arkadaşlar.. Sabah sabah öyle şaşırdım,öyle üzüldüm ki.. 36 yaşında bir anne hele hele enerji fışkıran ,yerinde duramayan bir insan için 'öldü' denilmesi insanı şoke ediyor.. Her nekadar 'Ceyla Gölcüklü' ile bir sempati bağım olmasa da (defne joy herkesin şımarık çocuğu,ablası,kardeşiydi bu bakımdan diyorum) ona da hayretler içinde bakakalmıştım. O da bir anneydi ,o da çok gençti..

Bunlardan çok önce de Esin için söylemiştim aynı şeyi.. ' Daha çok erken.. ' Esin yeğenimin arkadaşıydı .Türkiye ye geldiklerinde havuza gitmiştik birlikte konuştuk gülüştük şakalaştık. Birgün bir telefon geldi 'Esin ölmüş' diye elim ayağım kesildi,göğsüme bir ağrı oturdu. 15 yaşındaydı Esin.. 'Daha çok erken'di.. Bir günlük yaşanmışlığımız ,gülüşmelerimiz bir daha olmayacaktı..Melek oldu ve gitti..Ama öyle birşey oldu ki Allah annesine iki tane melek daha verdi ..Birisi de tıpkı Esin..Allah hepsinin mekanlarını cennet eylesin ,merhametiyle yargılasın,dostları sevenlerine metanet nasip etsin..


Eskiler hep 'Allah sıralı ölüm versin ' der. Yaşlıdır,hastadır kaçınılmazdır ölüm, amenna..Yada öyle bir durumdadır ki yaşamak onun için her gün ölümdür; vakti zamanı gelir 'kurtuldu' deriz.. Yüce Rabbimizin bir bildiği var elbet bizler akıl sır erdiremiyoruz..


Aslında okadar hengame içinde yaşıyoruz ki hiç ölmeyecek gibi.. Bir anda ölüm etrafımızdan birini alıp götürdüğünde elimiz ayağımız kesiliyor en fazla bir hafta sonrasında yine yola devam ediyoruz.Kalp kırıyoruz,üzüyoruz,sıkılıyoruz,bunalıyoruz,yetinemiyoruz,dedikodu yapıyoruz,öfkeleniyoruz.. Halbuki yarına kimin çıkacağı belli değil ..


Ölüm O' dur ki

'ne bir nefes eksik ne bir nefes fazla' ..

1 yorum:

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)