2 Haziran 2011 Perşembe

Kuslar , Disiler Ve Kadinlar..
















Gecen gun 5 yildir evli olan arkadasimla sohbet ederken agzindan su kelimeler dokuldu ' biliyor musun RD biz opusmuyoruz ..' Soyle bir bakakalmisim.. Neden dedigimde sunu soyledi sonra 'bilmiyorum cabalamiyor bunun icin' ..

Baktigim yerde soyle bir pencere acildi.Sahne canlandi ..5 yillik bir evlilik ,inanilmaz guzel bir kadin ve adam belirdi gozumun onunde .Bir de yanlarinda disisine kur yapan guvercinler..

Guvercin deyip gecmeyin.Size gercekten insanlik dersi veriyorlar.Allahin mucizelerinden biri gibi dagdan inmis dag adami olsaniz size nasil adam olmaniz gerektigini gosteriyor sanki..Erkek guvercin tuylerini kabartiyor,bilindik bir melodiyle basliyor disinin onunde kendi capinda donmeye.Sanki bir ask dansi.. Sanki disiye tapinma.. Disiyse gayet ciddi duruyor erkek guvercinin onunde.Sonra disinin tuylerini temizliyor tek tek erkek guvercin....Sanki boynunu oper gibi oksar gibi.Sonra da gagalari birlesiyor belli bir ritmle dans eder gibi olurlar.Resmen opusmek bu baska bir sey degil .. Sonrasinda disi izin verirse mutlu son.. Ve erkek guvercin disisini kaybederse asla bunlari bir baskasina yapmiyormus..


Ve daha neler neler.. Kucuklugumden beri balkona paket paket pirinc dokup balkonu konak meydanina ceviren kuslari izleyen ben ,oyle olaylara sahit oldum ki o kucucuk bedenimdeki aklimla guvercin olmayi dilemistim. Aile birlikleri oyle kuvvetli ki inanamazsiniz.. Anne ,disi dominant bir kere.. Baba ,erkek koruyucu,sadik,ruhunu satanlarin tabiriyle kilibik..

Yuva yaptiklari yerden yumurtalar catlayip kuslar ucana kadar anne baba guvercin karsi catida; yagmur yagdiginda bacalarin icine girip ordan gozetlemek suretiyle gunlerce beklediler. Hele kuslarin ucma vakti geldiginde suru halinde ( sanirim akrabalik iliskileri var) gelip; herbiri farkli stillerde sorti yapip resmen 'iste boyle uculur aslanim' der gibi ders verdiler.

Ve ucurdular..

Kimi saginda uctu kimi solunda resmen destek olarak..

Es kaza anne yiyecek bulmak icin yanindan ayrildiginda tek basina ucarsa kus anne hemen gelir kafasina kafasina gagasiyla vurarak onu terbiye ederdi.

Ve biliyor musunuz kafasi gidaklanan yavru guvercin, o sicagin altinda 3 gun oylece orda durma cezasi aldi....Sonra annesi geldi ve ucup gittiler..

Olumlerine sahit olmuslugum vardir kuslarin. Kimi yaramaz bir cocugun sacmasiyla balkonumuza duserdi,kiminin kanadi kirilir kedilere yem olurdu,Kiminin cansiz bedeni agacin altinda dururdu. Genelde biz babamla olen kuslarimizi catiya birakirdik.Sanki ailesine teslim edercesine.. Ve catiya acilan cam pencereden izlerdik usulca ayinlerini.. Tum akrabalar kusun cansiz bedeni etrafinda toplanir belli sesler cikarirlardi.

Buna kargalar! da dahil..


Bakin acimasiz dogada bile akrabalik iliskileri var,yardimlasma var ,bir disiye tapinma (deger verme) ,yuceltilme durumu var.Bir caba bir emek var disi olana.Ve bizler insan ! olarak kuslardan oteye gecemeyen varliklarmisiz megerse.Onlarin bozulmayan dogasindan ornek cikarmayacak kadar kus beyinliymisiz. Biz dogayi mahfetmekle kalmayip doganin etik degerlerini,varolusun belli kurallarini hice sayan insanciklarmisiz.Bizler sosyopatlasan insanlara donusmusuz resmen.

Bir kadinin ruhunu ac birakmanin ,onun Allah vergisi estetigini hice saymanin kadinin ruhunun valizini kapinin onune koymak anlamina geldigi kadar bunun, bumerang gibi kendimize nasil donecegini bilmeyen ahmak insanlarmisiz.. yine 60-70 kusaginda bir nebze saflik duygusu vardiysa da 80 kusagindan sonra hersey bozulmaya basladi gibime geliyor..Eski annelerin ornek olacak sabirlari kadinliklari,babalarin calisip evi en iyi sekilde gecindirme duruslari kalmadi .

Dejenere olan erkek toplumunda ruhu ac birakilan kadinlar, bir erkegin kanatlari altina girme orada sicacik yasama fikriyle oglanlarina sarildilar.. Oglanlari kocalari oldu, sac stillerine karisti,makyajlarina karisti.Anneler mutlu oldu cunku kocalarindan göremedikleri farkedilme olgusunu oğlanları tatmin etti..Bu yalancı tatminle kadının benliğine hükmetmeyi,değiştirmeyi öğrenen oğullar annelerinin elinde adam (?!) oldu. Sonunda da kadin ruhunu ac birakan erkekler cikti ortaya. Kuslar anlamsizlasti,kadin erkeklesti,tutkuyla sevilmeyen bedenler cogaldi.Kisaca biz hayvanlastik...


ps: Erkek anneleri lutfen ogullariniza kucuk yaslarda kus,bocek,tirtil dan once kadini anlatin.. Kadinin ne oldugunu da kuslardan ornek vererek anlatin.Anlatin ki benim yetisemedigim,anlatilanlarla, tv den izlemek suretiyle o sicacik insanlarinin atmosferini hissedebildigim zamanlarin cocuklari gibi yetissinler..Yetissinler ki gitgide sosyopatlasan erkeklerin oldurdugu kadinlari haberlerde gormeyelim artik..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)