24 Haziran 2011 Cuma

Ya Sonra?



                                             







 bu blog ,yön değiştirip daha derin mevzulara,evliliklere,ikili ilişkilere,bunların ruhumuza yansımasına doğru yola çıktı .. Belli bir zaman sonra neyden bahsedeceğim ben de bilmiyorum açıkçası. Zaten tüm bunları beynim değil parmaklarım yazıyor.

Beynim şuan öyle yorgun ki sanırım bir daha bu yorgunluktan hiç kalkamayacak.. Sanırım parmaklarımla konuşmaya başlayacağım yakında..Parmaklarım hangi harfi emrederse klavyede o harfe basıyorlar. Beynim ,parmaklarımın isteğine boyun eğen bir aracı sanki .. Parmaklarımsa kendilerinin efendisi ve kölesi..

Az önce 'Ya Sonra ' adlı filmi gecikmeli de olsa izledim.Evliyken kendi hayatını yaşayıp kendi kararlarını kendi veren ,ve bu kararları evlilik camiasında bir elmanın yarısı diye adı geçen kadına danışma ihtiyacı hissetmeyen nadir! insanlardan olan Adem 'in karısı üzerinde dönüyor feleğin çemberi.. .

Blogumun yön değiştirmesi gibi film yön değiştirip kadının yıkılan umutlarına,hatrı sayılır bir acı çekmesine rağmen devam eden umursamazlıklar yüzünden tekrar acı çekip ' ben senin bekarlık zamanlarından kalma hizmetçinim' i haykırarak söylemesine ,sonra iş hayatında yükselip itibar görmeye başladığında elmanın özgür tarafı Adem 'in pişmanlıklarına dayandırılıyor seneryo..

Ya sonra??

Sonrası malum Türk toplumumuzun istediği ,beklediği gibi bitiyor. Kadın Adem'e geri dönüyor tabi ki.. Çünkü toplumumuz acılardan beslenmek zorunda,çünkü toplumumuz sonu ağlayarak bitmeyen dizi,film ne varsa izlemiyor! Çünkü toplumumuz çalışmayan kadına 'sen kocanın sözünden çıkma' derken, çalışan ve başarıları olan kadınları destekleyip ona göre puan vermekle meşgul..

Olay karizma da saklı arkadaşlar..İtibar göreceğiniz herhangi bir güce sahip olmak zorundasınız..Evlenseniz de lütfen karizmanızı çizdirmeyiniz..Bu güce sahip olurken aynı zamanda çalışmanız gerekiyor ki ' kocasının lafını dınlemeyen kadın'lıktan cıkıp 'ayakları üzerinde durup para getıren kadın veya itibarı olan kadın' olabilin..

Ağlamayın,sızlamayın,dırdır yapmayın,yemek yerken estetik olun,uyurken melek gibi uyuyun,sürekli saçlarınız fönlü makyajınız taze olsun,sürekli zeki olun aptalca sorular sormayın,kendinizi geliştirin,iyi bir kariyeriniz olsun ve bu uğurda sevdiğiniz herşeyden vazgeçin,erkeğiniz ne yapmak isterse yapsın lütfen ellemeyin,size yasaklar koyarsa dinleyin hatta mihenk taşı edinin bu yasakları..


 Sonra eğer toplumun size zorla uydurduğu bu kalıba sığmazsanız,dayan(a)mazsanız arkanızı dönüp gittiğinizde suçlanın, suç hep size ait olsun.. Olsun ki siz özgür ruhlu Adem'lere geri dönün..


Peki Ya Sonra ????


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)