7 Temmuz 2011 Perşembe

Bu Defa Ask Uzerine..














Ask denen sey hakkinda yazilan cizilen seyleri tekrar tekrar anlatmaya gerek yok. Ki bayginlik derecesinde hepsini ezberlemisizdir hepimiz. Herkes mutlaka aski yasar hayatinda bir kere. Ha daha asik olmadiysaniz yada hulyali hulyali ask in tarifini donup dolasip okuyan ergenler veya yetiskinler varsa kulagini yaklastirsin,gozunu acsin beni dinlesin simdi!

Asik oldunuz diyelim..Midenizde kelebekler ,bocekler bilumum hayvanat ne varsa iste hepsi ucustu. Iciniz icinize sigmiyor disariya cikiyor.Bazen asktan kusacak gibi oldunuz (belki de kustunuz ) Tabi o an gun gelip,bu askin bitecegini hic dusunmediniz elbet.Bir peri masalinda gibi etrafinizda altin rengi peri tozlari ucarken aslinda ilerde hayatinizin hatasini yapacaginizi dusunmediniz.

Aaa durun bi dk! siz asik olurken insanliginizi da kattiniz mi bu askin icine? Ya da sirf kasini,gozunu,vucudunu,kariyerini,parasini,imkanlarini katip mi asik oldunuz? Menfaat ci mi diyorum size ya da sekilci ? Evet aynen oyle diyorum..

 ' aa boyu da kisa canim ne o oyle cocuk gibi' dediler, siz uzun boylu prensinizi/prensesinizi aramaya basladiniz.

 ' daha askerligi var canim meslegi yok' dediler ,siz askerligini yapmis ,iyi bir meslegi olan prenslere yoneldiniz, '

Sayet yapmadiysaniz da kulak verip dinlediniz.Hem onlari ,hem de guvenemediginiz ic sesinizi susturmadan. Sonrasinda ne olacak biliyor musunuz. Ask bitecek :) Siz, askla tutkuyla sevilmeyen bedeninizi terk eden ruhunuzu aramaya calisacaksiniz.

Onu ararken kat ettiginiz mesafeler okadar cok olacak ki kosmaya baslayacaksiniz.Kosmaya basladikca mesafeler artacak.Kah ayaklariniz parcalanacak,kah nefesiniz yetmeyecek. Aslinda ruhunuzu aramanin gereksiz oldugunu goreceksiniz.Cunku siz bir yerde oturup beklemedikce ruhunuz geri gelmeyecek.

Ruhunuz geri geldi diyelim yara bere icinde.. Bu hale getiren adami /kadini bulmaya calisacaksiniz bu sefer. O kariyerine,tipine,parasina, guzelligine guvendiginiz insani bulamayacaksiniz karsinizda elbet. Insanlik namina hicbir sey ogrenmemis ,ruhsuz biri cikacak karsiniza..

Cunku siz nekadar insan! oldugundan cok elindekilere baktiniz. Sekilci davrandiniz ,yeri geldi menfaatci oldunuz. Sekilci bir yaklasim sergilemediyseniz sayet ve ayni yikimlari yasadiysaniz gozden kacirdiginiz nokta kesinlikle karsinizdakinin ne kadar insan ! olduguna bakmamanizdir. Asktan gozunuz kapandi belki,belki basiretiniz baglandi veya insanliktan noksan halini gorup acizliginizden,korkakliginizdan vazgecemediniz.. Acizsiniz cunku o size bir umut verdi,siz ona herseyinizi verdiniz.. Bir umut adina ruhunuzu paramparca ettiniz.

Sonucta ask ; menfaatci de olsaniz,bir umut ugruna herseyinizi de verseniz bitecek...

 Geriye insanliktan nasibini almis gercek sevgiler ,gercek saygilar kalacak.

 Seneler gecse bile,ask bitse bile sizi askla open yuzler kalacak.

Gogsune bastirdiginda yuregini hissedeceginiz bedenler kalacak.

 Tabi hala bu zamanda insanliktan nasibini almis bir yuz bulabilirseniz eger  :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yazar çizerli yanar dönerli olsun mumkunse :)